O saptamana in saua lui 701 Enduro - din Highlands in Lowlands

22 February 2022
O saptamana in saua lui 701 Enduro - din Highlands in Lowlands

Lorna Daggers, regizor de film si motociclista entuziasta, este si ambasador Husqvarna Motorcycles. Timp de o saptamana, tanara s-a aventurat la bordul modelului 701 Enduro in Glencoe, una dintre zonele cele mai frumoase din Scotia, renumita pentru peisajul preistoric impozant si cascadele impresionante, dar si pentru aparitia in filmele James Bond si Harry Potter.

Husqvarna 701 Enduro este o motocicleta dual sport, astfel incat se preteaza foarte bine pentru explorare in medii off road cu teren dificil. Modelul vine echipat cu un motor cu 1 cilindru, potent, dar usor si cu un sasiu performant, ceea ce ii permite riderului sa depaseasca limitele terenurilor dure.

In urma saptamanii de test a lui 701 Enduro, Lorna a trebuit sa decida daca aceasta motocicleta este pe atat de usor de gestionat in off road de catre o femeie de constitutie mai slaba, pe cat este de usor de manevrat de catre o padureanca mai robusta. De asemenea, Lorna a dorit sa descopere in maniera proprie caracteristicile preferate ale lui 701 Enduro. Pana la sfarsitul testului, Lorna a avut multe de povestit:

Ergonomie. In ciuda experientei de pilotare, o sa inalta de 920 mm poate constitui un motiv de descurajare pentru un rider de doar 160 cm inaltime. Cu toate acestea, in timpul testului, 701 Enduro s-a dovedit a fi un partener usor de manevrat, care dispune de o „ergonomie zvelta”. Lorna Daggers a apreciat ca „manevrabilitatea super precisa si greutatea usoara a vehiculului de doar 146 kg” i-au oferit increderea pentru a depasi fiecare obstacol intalnit pe traseu.

Moduri de riding. 701 Enduro ofera doua moduri de pilotare: Modul 1 livreaza un raspuns rapid si sportiv al acceleratiei combinat cu controlul tractiunii la viraje pentru cea mai buna performanta. Modul 2 este optimizat pentru enduro riding, astfel incat ofera un raspuns al acceleratiei mai lin si mai putin agresiv combinat cu controlul tractiunii offroad.

Controlul tractiunii sensibil la inclinare. „Nu am mai detinut o motocicleta cu aceasta caracteristica inainte, ofera mai multa incredere la trecerea de la o suprafata la alta si imi da posibilitatea sa accelerez puternic in curbe fara a pierde din tractiune”, declara Lorna. Daca roata din spate se invarte disproportionat in modul de pilotare selectat si la unghiul de inclinare curent, atunci sistemul de control al tractiunii sensibil la inclinare al lui 701 Enduro reactioneaza in milisecunde. Exista si posibilitatea de a dezactiva controlul tractiunii atunci cand doriti un plus de adrenalina.

Functia de schimbare usoara a vitezei Easy Shift. Cutia cu 6 viteze a lui 701 Enduro dispune de functia Easy Shift care permite trecerea usoara de la o treapta la alta fara folosirea ambreiajului. Lorna utilizeaza functia Easy Shift pentru a se mentine concentrata asupra calatoriei.

701 Enduro este o optiune prietenoasa cu riderii A2. Cu harta de motor dedicata A2, 701 Enduro poate fi transformat intr-un model compatibil A2 de catre dealer. Acest lucru limiteaza puterea la 30 kW si mentine motocicleta in conformitate cu normele A2. Dupa ce ati trecut de test, puteti schimba la putere maxima 55 kW.

Legat de motocicleta 701 Enduro, Lorna a concluzionat ca este un model impresionant, care „se descurca pe orice portiune de teren, inzestrat cu capacitati incredibile offroad, dar si geometrie confortabila pentru plimbari pe asfalt”. Daggers a mai spus ca in decursul anilor a explorat scena custom si cafe racer, insa mereu a revenit la motocicletele offroad, acestea fiind alegerea preferata pentru a explora traseele pe care Scotia le ofera. „701 Enduro este avantajos si in oras. Vizibilitate excelenta, sasiu zvelt si comportament impecabil. Merita sa ii dati o sansa”.

Te-ar putea interesa si:

2024 Husqvarna Vitpilen si Svartpilen 

Cea mai recenta generatie de street bike-uri Husqvarna domina strada in 2024Husqvarna Motorcycles a anuntat lansarea noilor modele Vitpilen si Svartpilen. Motocicletele Vitpilen 401, Vitpilen 125, Svartpilen 401, Svartpilen 250 si Svartpilen 125 au...

Citeste mai mult