Billy Bolt – locul 4 la Romaniacs

3 August 2021
Billy Bolt – locul 4 la Romaniacs
 
 
 
 
 
 
Cursa solida a pilotului Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Billy Bolt la Campionatul Modial de Hard Enduro FIM, etapa Romaniacs l-a clasat pe locul al patrulea.

Proaspat intors victorios de la etapa anterioara din Italia, Bolt a ajuns la Romaniacs dornic de o victorie la ceea ce si-a castigat de mult renumele de cea mai grea competitie de hard enduro din lume. Un debut mixt in cursa l-a facut pe pilotul britanic sa se straduiasca sa mentina ritmul cursei. Greseli in Time Trial si cele doua prime zile de Offroad i-au incetinit progresul.

Incepand cu ziua a treia de Offroad Billy si-a recapatat spiritul de invingator si a inceput sa performeze la nivelul de care se stie capabil. El a incheiat penultima zi pe locul al doilea, sperand astfel la un loc pe podium. Avand mult de recuperat in ultima zi, chiar daca a dat totul, a fost imposibil de redus decalajul, terminand in final pe locul 4, dupa mai mult de 20 ore in cursa.

Pentru colegul sau, Alfredo Gomez, competitia nu i-a adus rezultatele sperate. Spaniolul are o experienta vasta “in Romaniacs”, cu multiple urcari pe podium. Dar editia a 18-a a celui mai dur Rallye de Hard Enduro nu a mers in favoarea lui.

Dupa un start puternic, Gomez a avut de suferit intr-o zi 2 Offroad extrem de solicitanta fizic, pierzand speranta unui podium, asa cum s-a intamplat in 2020. In ciuda faptului ca se simtea extenuat si demoralizat, Gomez nu s-a lasat si a terminat competitia pe locul 14.

Castigatorul Zilei 1 Offroad, castigatorul a 6 editii Romaniacs, Graham Jarvis, a parut ca face unul dintre cele mai bune partide ale sale. Britanicul a imbratisat conditiile vitrege si a demonstrat ca, in ciuda celor 46 ani, este inca maestrul Carpatilor. Prins intr-o lupta stransa cu cel care s-a dovedit a fi castigatorul competitiei, Manual Lettenbichler, Graham s-a vazut din pacate scos din cursa la finalul Zilei 2 Offroad. La 40 minute de linia de final, dupa ce trecuse de cele mai grele parti ale traseului, si-a scrantit genunchiul pe o portiune de viteza, afectandu-si ligamentele.

Campionatul Mondial de Hard Enduro FIM continua cu etapa a 5-a, Tennessee Knockout, in SUA intre 13 – 15 august.

Billy Bolt: “Nu am obtinut chiar rezultatul pe care l-am asteptat. Ca intotdeauna, Romaniacs nu ezita sa isi arate coltii, iar in primele zile am cam luat bataie. Cred ca am abordat gresit terenul si de aici greselile. Am reusit sa imi revin la mijlocul timpului, sa am mai multa rabdare si atunci rezultatele au inceput sa apara. E putin frustrant sa ratez cu putin podiumul, dar voi invata din aceste greseli si ma voi intoarce mai bun”

Alfredo Gomez: “A fost o saptamana grea si solictanta pentru mine. M-am simtit multumit cu performanta din primele zile, dar in Ziua 2 Offoard lucrurile s-au complicat. Caldura si natura terenului au fost extenuante, iar la un moment dat am ramas fara apa. Am pierdut mult timp si multa energie si de acolo scopul a fost doar sa ajung la final. Sunt bucuros ca am ajuns la linia de finish!”

Graham Jarvis: “Sunt dezamagit de evolutia cursei. Am simtit ca fac totul bine si am ritmul care imi va aduce o victorie anul acesta. Din pacate, o singura greseala a fost de ajuns si cursa mea s-a terminat. Planul meu este sa ma duc acum acasa si sa evaluez complet accidentarea.”

Rezultatele FIM Hard Enduro World Championship, Etapa a 4-a, Romaniacs:

 • 1. Manuel Lettenbichler (KTM) 19:40:46
 • 2. Wade Young (Sherco) 20:08:14
 • 3. Mario Roman (Sherco) 20:13:46
 • 4. Billy Bolt (Husqvarna) 20:19:00
 • 5. Jonny Walker (Beta) 20:30:55
 • ...
 • 14. Alfredo Gomez (Husqvarna) 23:18:21

Rezultatele provizorii FIM Hard Enduro World Championship dupa Etapa a 4-a:

 • 1. Manuel Lettenbichler (KTM) 37 puncte
 • 2. Billy Bolt (Husqvarna) 33 puncte
 • 3. Wade Young (Sherco) 25 puncte
 • 4. Mario Roman (Sherco) 24 puncte
 • 5. Jonny Walker (Beta) 24 puncte
 • 6. Taddy Blazusiak (GASGAS) 20 puncte
 • 7. Graham Jarvis (Husqvarna) 15 puncte
 • 8. Michael Walkner (GASGAS) 14 puncte
 • 9. Alfredo Gomez (Husqvarna) 13 puncte
 • 10. Teodor Kabakchiev (Husqvarna) 11 puncte

Te-ar putea interesa si:

2024 Husqvarna Norden 901 Expedition

Husqvarna Norden 901 Expedition 2024 reprezinta evolutia exceptionala a pionerului Norden 901 si este o motocicleta asamblata standard cu toate Accesoriile Tehnice necesare pentru a fi pregatita de aventura. Proiectat si construit pentru a ajunge in ...

Citeste mai mult