Billy Bolt este incoronat campion mondial 2021 FIM Hard Enduro

11 November 2021
Billy Bolt este incoronat campion mondial 2021 FIM Hard Enduro

Billy Bolt, riderul echipei Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, a castigat titlul in serii, dupa finisul la GetzenRodeo, ultima runda a Campionatului Mondial FIM Hard Enduro. Dupa o lunga batalie cu cel mai apropiat rival, Manuel Lettenbichler, Billy a facut exact ce era nevoie pentru a cuceri punctele necesare avansarii in clasament, la cursa germana extrema. Billy a iesit de mai multe ori pe locul al doilea pe parcursul anului.

Competitia de la GetzenRodeo a fost intensa. Timp de doua ore, in cursa de calificari de dimineata, Bolt si Lettenbichler si-au adjudecat pozitia fruntasa, cu Lettenbichler obtinand victoria cu numai trei zecimi de secunda. Finala de dupa-amiaza i-a permis lui Bolt sa se impuna si sa isi consolideze pozitia, numele sau intrand in istorie ca primul campion mondial FIM Hard Enduro. Dupa o greseala nespecifica lui, riderul britanic si-a redobandit increderea si concentrarea.

Desi performanta lui Bolt sub presiune la GetzenRodeo a fost incredibila, castigarea titlului mondial este un succes imens pentru pilotul de 24 de ani. Bolt a creat o impresie puternica inca de la runda de deschidere a seriei, la Extreme XL Lagares, cand la cursa scurtata nu s-au acordat puncte. Billy a aruncat „manusa” si a aratat ca este pus serios pe treaba. La Abestone Hard Enduro, a dus motocicleta TE300i in varful tabelei in toate cele trei zile de curse, cimentandu-si pozitia ca pretendent la castigarea campionatului. Billy a ratat la mustata podiumul la Romaniacs terminand pe locul patru, dar apoi s-a redresat si a avut o victorie mareata la Tennessee Knock Out in ciuda concurentilor americani dornici sa duca victoria acasa. Alte doua locuri doi pe podium, la HERO Challenge si Hixpania Hard Enduro, i-au asigurat lui Bolt un avantaj de trei puncte in cursa de acasa a principalului sau rival, Lettenbichler.

Acum, ca s-a incheiat Campionatul de Hard Enduro pentru 2021, Billy are in vedere runda de deschidere a Campionatului Mondial FIM SuperEnduro 2022, unde va incerca sa isi apere titlul obtinut in 2020 la seria indoor de cinci runde.

2021 FIM Hard Enduro World Championship (Clasament final)

1. Billy Bolt (Husqvarna) 104pts
2. Manuel Lettenbichler (KTM) 104pts
3. Wade Young (Sherco) 83pts
4. Mario Roman (Sherco) 76pts
5. Jonny Walker (Beta) 66pts
6. Alfredo Gomez (Husqvarna) 63pts
7. Michael Walkner (GASGAS) 46pts
8. Teodor Kabakchiev (Husqvarna) 36pts
9. Taddy Blazusiak (GASGAS) 29pts
10. Dominik Olszowy (KTM) 24pts

Te-ar putea interesa si:

Husqvarna Motorcycles a dezvaluit prototipul Svartpilen 801

Producatorul suedez va lansa o noua motocicleta pe 19 martie! Modelul 2024 Svartpilen 801 este conceput sa livreze o combinatie puternica de performanta, agilitate si stil contemporan.   Cu o greutate de numai 181 kg si alimentat de un motor co...

Citeste mai mult