Noiembrie 2, 2021

Husqvarna lanseaza mult asteptatul model Norden 901

O motocicleta dinamica si versatila cu valente de strada si off-road pentru o experienta de riding fara compromisuri

Husqvarna Norden 901 va ajunge in curand in showroom-uri. Constructorul a oferit abilitate reala de off-road unei motociclete adventure prezentate initial ca si concept la EICMA 2019, pentru care distractia nu se opreste acolo unde se termina asfaltul si care ofera incredere riderului, kilometru dupa kilometru, pe masura ce inaintea ochilor i se succed peisaje diversificate.
Cu design si avansuri tehnice inspirate de masinile de raliu all-terrain, Norden 901 a fost gandita pentru a parcurge, indiferent de vreme, terenuri intinse si variate. Rapida, versatila, extrem de agila si manevrabila inclusiv in conditii de riding solicitante atat pentru pilot, cat si pentru vehicul, Norden 901 este motocicleta care transforma cele mai lungi zile de pilotare in momente pline de satisfactii.

Norden 901 abordeaza sectorul de motociclete adventure din categoria midsize. Motorul in 2 cilindri 889 cc gazduit de structura usoara a cadrului trellis din otel dezvolta maximum 105 cai putere si aduce avantajul vibratiilor reduse. La nivel de sasiu, se remarca dotarea cu suspenia WP APEX cu o cursa lunga. Rotile de diametru mare, 21 inch pe fata si 18 inch pe spate, faciliteaza traversarea obstacolelor. Norden 901 promite sa asigure confort fara egal si agilitate deosebita. Aventurierii care se indreapta catre teritorii necunoscute trebuie sa se poata baza pe vehiculul lor in situatiile critice. Modelul Norden 901 vine inzestrat cu un sistem de franare excelent Bosch Cornering ABS si aduce in plus modurile Street si Offroad. La acestea se adauga sistemul de control al tractiunii dezvoltat de Husqvarna Motorcycles - Cornering Motorcycle Traction Control (MTC) sensibil la unghiurile inclinate.

Norden 901 face din fiecare calatorie o adevarata aventura dincolo de orizont. Acest lucru este posibil si datorita celor trei moduri de riding standard: Street, Rain, Offroad, plus modul optional Explorer. Functia Easy Shift, cutia cu 6 viteze moderna si ambreiajul Power Assist Slipper Clutch (PASC) completeaza lista de avansuri tehnice.

Caracteristicile principale ale lui Norden 901 consta in:
• Cadru din otel crom-molibden
• Motor 889 cc cu 2 cilindri paraleli, putere maxima 105 CP
• Suspensie ajustabila WP APEX
• 3 moduri selectabile de pilotare: Street, Rain, Offroad; mod Explorer optional
• sistem control ABS la viraje cu mod Offroad
• acceleratie Ride-by-wire
• functie Easy Shift
• ambreiaj Power Assist Slipper Clutch (PASC)
• jante cu spite si anvelope Pirelli Scorpion Rally STR pentru performanta de varf pe strada si in offroad
• rezervor 19 litri pentru autonomie de 400 km
• unitate de conectivitate optionala la smartphone pentru apeluri, navigatie, muzica etc.

In colectia de echipamente functionale Husqvarna Motorcycles veti gasi echipamente de protectie create special pentru riderii de motociclete Norden 901. De asemenea, sunt disponibile mai multe solutii de personalizare pentru vehicul, printre care sisteme de portbagaje, imbunatatiri la sasiu sau de ergonomie.

Mult asteptatul model 2022 Nordel 901 de la Husqvarna Motorcyclesva fi disponibil cu incepere din noiembrie 2021 la dealerii autorizati.